Φύκι Χλωρέλλα: Ένα Εξαιρετικό Superfood - SmileVitamins

Φύκι Χλωρέλλα: Ένα Εξαιρετικό Superfood

Φύκι Χλωρέλλα

Superfood

Τι είναι και γιατί πλέον τα βλέπουμε όλο και πιο συχνά στην καθημερινότητά μας;

Τα superfoods είναι τρόφιμα με πολλαπλά οφέλη για την υγεία καθώς παρέχουν προστασία και ενισχυση του οργανισμού λόγο του υψηλού περιεχόμενού τους σε ιχνοστοιχεία όπως ο ψευδάργυρος, βιταμίνες όπως η βιταμίνη C, μέταλλα αλλά και πρωτεΐνες. Tα πιο συνηθισμένα superfoods είναι τα βατόμουρα, τα φύκια, το κράνμπερι, τα γκότζι μπέρι, οι φράουλες, οι πιπεριές τσίλι, το σκόρδο, το τζίντζερ, οι σπόροι chia, ο λιναρόσπορος, η κινόα, το κακάο, το σιταρόχορτο, τα μούρα ακάι, οι σπόροι κάνναβης και η γύρη των μελισσών.

Η Χλωρέλλα ανήκει στα φύκια του γλυκού νερού και αποτελεί το παλαιότερο και καλύτερο superfood με πολλαπλά οφέλη για την υγεία σας.

Tι μπορεί να κρύβει η Χλωρέλλα στο εσωτερικό της και γιατί η κατανάλωσή της είναι ευεργετική;

  1. Υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη Κ
  2. Φυσική αντιοξειδωτική δράση
  3. Ενισχυτικό αποτοξίνωσης
  4. Απορρόφηση των βαρέων μετάλλων
  5. Εύκολη απορρόφηση των τοξινών όπως ο υδράργυρος, ο μόλυβδος, το ουράνιο και το κάδμιο.

Πώς όμως γίνεται η απορρόφηση των τοξινών μία ιδιότητα που καθιστά την Χλωρέλλα πραγματικά ξεχωριστή;

Η κύρια μέθοδος που χρησιμοποιεί η χλωρέλλα για να δεσμεύει τις τοξίνες των μετάλλων είναι να τις απομονώνει στο κυτταρικό τοίχωμά της. Η χλωρέλλα έχει επιζήσει για 2 δισεκατομμύρια χρόνια, έτσι μπορείτε να υποθέσετε ότι η βασική στρατηγική της για να προστατευθεί από δηλητήρια είναι αρκετά καλή.

Όμως γιατί πρέπει να απομακρύνουμε τα βαρέα μέταλλα από το σώμα μας και τι μπορούν να προκαλέσουν;

Tα βαρέα μέταλλα στο σώμα μας είναι τοξικά και η τοξικότητά τους εξαρτάται από διάφορους παράγοντες, όπως η δόση, η ηλικία, το φύλο, η γενετική και η διατροφική κατάσταση του κάθε ατόμου. Λόγω του υψηλού βαθμού τοξικότητάς τους, το αρσενικό, το κάδμιο, το χρώμιο, ο μόλυβδος και ο υδράργυρος κατατάσσονται ως μέταλλα που χρειάζονται προσοχή και αποφυγή. Αυτά τα μεταλλικά στοιχεία θεωρούνται συστηματικά τοξικά και είναι γνωστό ότι προκαλούν πολλαπλή βλάβη στα όργανα, στο δέρμα ακόμη και σε χαμηλά επίπεδα έκθεσης. Ταξινομούνται επίσης ως καρκινογόνες ουσίες για τον άνθρωπο. Tέλος τα βαρέα αυτά μέταλλα μπορούν να βρεθούν στα σιτηρά, στα ψάρια αλλά ακόμα και στο νερό όταν οι ανάλογες εγκαταστάσεις δεν πληρούν τα κατάλληλα μέτρα ποιότητας και ασφάλειας (λιπάσματα, φυτοφάρμακα και περιβαλλοντική μόλυνση είναι μόνο μερικές από τις αιτίες).

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll to Top