Τι είναι η Ashwagandha; - SmileVitamins

Τι είναι η Ashwagandha;

Τι είναι η Ashwagandha;

H Ashwagandha είναι ένα από τα πιο σημαντικά βότανα στην Αγιουρβέδα, η οποία είναι μια παραδοσιακή μορφή εναλλακτικής ιατρικής που βασίζεται στις ινδικές αρχές της φυσικής θεραπείας.
Οι άνθρωποι έχουν χρησιμοποιήσει την ashwagandha για χιλιάδες χρόνια κυρίως στην Ινδία για να ανακουφίσουν το άγχος, να αυξήσουν τα επίπεδα ενέργειας και να βελτιώσουν τη συγκέντρωση.

Η “Ashwagandha” είναι στα σανσκριτικά η “μυρωδιά του αλόγου” και αυτός ο χαρακτηρισμός, αναφέρεται τόσο στο άρωμα του βοτάνου, όσο και στην πιθανή του ικανότητα να αυξάνει τη δύναμη. Το βοτανικό του όνομα είναι Withania somnifera και είναι επίσης γνωστό με πολλά άλλα ονόματα, όπως «ινδικό ginseng» και «winter cherry».

Το φυτό ashwagandha είναι ένας μικρός θάμνος με κίτρινα άνθη που προέρχεται από την Ινδία και τη Νοτιοανατολική Ασία. Εκχυλίσματα ή σκόνη από τη ρίζα ή τα φύλλα του φυτού χρησιμοποιούνται στην Ινδία για τη θεραπεία ποικίλων καταστάσεων, συμπεριλαμβανομένων των προβλημάτων άγχους και γονιμότητας, πιθανολογείται πως οι ευεργετικές ιδιότητες της Ashwagandha προέρχονται από την ισχυρή αντιοξειδωτική της δράση σύμφωνα με Ινδούς επιστήμονες.

Ποια τα οφέλη της Ashwagandha για τον οργανισμό;

H Ashwagandha είναι πλούσια σε σίδηρο.
Ο σίδηρος είναι ένα πολύ σημαντικό μέταλλο που απαιτείται από τον οργανισμό. Η έλλειψη σιδήρου προκαλεί αναιμία. Η καθημερινή πρόσληψη σιδήρου ενισχύει την παραγωγή των αιμοσφαιρίων, βελτιώνει την αναιμία, την αντοχή, το αίσθημα κόπωσης και βελτιώνει τη μυϊκή δύναμη.

H Ashwagandha είναι πλούσια σε βιταμίνη C.
Η βιταμίνη C κυρίως γνωστή για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού που προσφέρει. Επιπλέον η βιταμίνη C βοηθά στην απορρόφηση του σιδήρου, ο οποίος είναι ένα απαραίτητο στοιχείο για την καλή λειτουργία του οργανισμού, καθώς μεταφέρει οξυγόνο σε όλα τα όργανα του σώματος. Εξ ου και όσοι έχουν αυξημένες ανάγκες σε σίδηρο, όπως τα παιδιά, οι έφηβοι, οι γυναίκες σε αναπαραγωγική ηλικία, οι εγκυμονούσες και οι θηλάζουσες, αλλά και οι αθλητές, είναι σημαντικό να λαμβάνουν βιταμίνη C για να μην έρθουν αντιμέτωποι με τη σιδηροπενική αναιμία.
Ακόμα, η βιταμίνη C, ως μέρος μιας ισορροπημένης διατροφής, μπορεί να βελτιώσει τη φυσική απόδοση και τη μυϊκή δύναμη σε όσους ασκούνται και όχι μόνο, αφού μειώνει το αίσθημα της κούρασης και της κόπωσης.

Η Ashwagandha είναι πλούσια σε ασβέστιο. Το ασβέστιο αποτελεί το κύριο συστατικό των οστών με το μεγαλύτερο ποσοστό του (έως και 99%) να βρίσκεται εντός των οστών.
Ακόμα, το ασβέστιο είναι το κύριο στοιχείο το οποίο χρησιμοποιείται για την δημιουργία των δοντιών.

Ποιες οι επιπτώσεις από την έλλειψη Ashwagandha;

Δεν υπάρχουν επιπτώσεις από την έλλειψη Ashwagandha , αφού χρησιμοποιείται ως επιπλέον συστατικό για να ενισχύσει τον οργανισμό. Έτσι άμα έχετε κάποια έλλειψη σε σίδηρο βιταμίνη C ή σε ασβέστιο μην διστάσετε να χρησιμοποιήσετε την Ashwagandha για να καλύψετε τις ανάγκες σας. Είναι ιδιαίτερη χρήσιμη μετά από κάποια ίωση ή γρίπη ώστε να καλύψετε και πάλι τις αποθήκες σας, που πιθανότατα εξαντλήθηκαν κατά την διάρκεια της ίωσης ή γρίπης και να επανέλθετε στην κανονικότητα με γρηγορότερους ρυθμούς.

Υπάρχουν παρενέργειες με την κατανάλωση Ashwagandha;

Μέχρι και σήμερα δεν έχουν παρουσιαστεί σοβαρές παρενέργειες από την κατανάλωση Ashwagandha.

Ψάχνετε ιδέες για το πως να καταναλώσετε την Ashwagandha σε κάποιο ρόφημα;

Μπορείτε να πάρετε μια κάψουλα και να την αδειάσετε μέσα σε ένα ρόφημα επιλογής σας. Μια πολύ εύκολη και ιδιαίτερη συνταγή περιέχει τα εξής συστατικά όπου, αφού τα προσθέσετε ανακατεύεται μέχρι να διαλυθούν όλα τα συστατικά:

  • 1 φλιτζάνι γάλα επιλογής (πλήρες ή κάποιο φυτικό (αμύγδαλο, καρύδα κ.λπ.) )
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένη σκόνη ashwagandha
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού σκόνη κανέλας
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο τζίντζερ
  • 1 πρέζα αλεσμένο μοσχοκάρυδο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού λάδι καρύδας
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μέλι ή σιρόπι σφενδάμου

Απολαύστε το ρόφημα σας! Δοκιμάστε και άλλες συνταγές και γενικότερα πειραματιστείτε με διάφορα ροφήματα αφού προσθέσετε πρώτα την υπέροχη Ashwagandha.

Σε τι διαφέρει από άλλα προϊόντα η Smile® Ashwagandha;

Η Smile® Ashwagandha χρησιμοποιεί το πατενταρισμένο εκχύλισμα KSM-66® το οποίο είναι αποτέλεσμα ερευνών διάρκειας 14 ετών.

Το προϊόν είναι το μόνο 100% βιολογικά πιστοποιημένο σε αντίθεση με τα υπόλοιπα και χρησιμοποιεί μόνο τη ρίζα του φυτού για τη δημιουργία του εκχυλίσματος, μέσα από μια μοναδική φυσική μέθοδο εκχύλισης που δεν χρησιμοποιεί χημικούς διαλύτες ή αλκοόλη.
Το εκχύλισμα έχει αρκετές επιστημονικές μελέτες σε έγκυρα περιοδικά γεγονός που αποδεικνύει ότι είναι εξαιρετικά αποτελεσματικό.
Επίσης, το προϊόν έχει το μεγαλύτερο ποσοστό withanolides (μεγαλύτερο από 5%, μετρημένο με HPLC) που είναι η δραστική ουσία.
Έτσι όταν αγοράζετε ένα σκεύασμα Ashwagandha δεν έχει σημασία μόνο πόσα mg υπάρχουν σε κάθε κάψουλα αλλά και πόσα mg withanolides αυτά περιέχουν, καθώς αυτά είναι τα δραστικά συστατικά.
Επίσης, το προϊόν είναι απαλλαγμένο από Withaferin A, μια τοξική ουσία που συνήθως έχουν προϊόντα που χρησιμοποιούν και τα φύλλα του φυτού.

Η γεύση του είναι ουδέτερη και όχι πικρή, σε αντίθεση με άλλα προϊόντα, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα, αν δεν θέλουμε ή δεν μπορούμε να καταπιούμε την κάψουλα, ανοίγοντας την κάψουλα να βάλουμε το περιεχόμενο σε φαγητό ή ποτό. Είναι Kosher, Halal, Non-GMO, Gluten free.

Έχει βραβευθεί σαν “Best Botanical Ingredient” και “Innovative Ingredient of the Year”.
Γι’ αυτό αν ψάχνετε την καλύτερη Ashwagandha για να βελτιώσετε την υγεία σας, τότε η Smile® Ashwagandha με το πατενταρισμένο εκχύλισμα KSM-66® είναι η καλύτερη επιλογή.

Πώς τη λαμβάνω;

300mg δύο φορές την ημέρα είναι η δόση που χρησιμοποιούν στις μελέτες με το εκχύλισμα KSM-66®.
Αυτό πρακτικά σημαίνει μία κάψουλα το πρωί και μία το βράδυ από το Smile® Ashwagandha.
Να λαμβάνουμε τις κάψουλες αμέσως μετά το φαγητό.

Για πόσο διάστημα να την λαμβάνω; Πρέπει να κάνω διακοπή;

Μπορούμε να το λαμβάνουμε για 6 μήνες. Μετά καλό είναι να κάνουμε μια διακοπή για 15-20 ημέρες και να το λάβουμε ξανά για 6 μήνες.
Εναλλακτικά μπορούμε να επιλέξουμε αντί της διακοπής να μειώσουμε την δόση κατά 25% (δηλαδή μετά τους 6 μήνες που θα λαμβάνουμε 2 κάψουλες κάθε μέρα, να λαμβάνουμε την μία ημέρα δύο και την άλλη ημέρα μία σαν συντήρηση).

Nα μην γίνεται υπέρβαση της συνιστώμενης ημερήσιας δόσης.
Να φυλάσσεται μακριά από τα μικρά παιδιά.
Τα συμπληρώματα διατροφής δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ως υποκατάστατο μιας ισορροπημένης δίαιτας.
Το προϊόν αυτό δεν προορίζεται για την πρόληψη, αγωγή ή θεραπεία ανθρώπινης νόσου. Συμβουλευτείτε τον γιατρό σας αν είστε έγκυος, θηλάζετε, βρίσκεστε υπό φαρμακευτική αγωγή ή αντιμετωπίζετε προβλήματα υγείας.

Scroll to Top