Πόσο Οξειδώνονται τα Κύτταρά μας με το Κάπνισμα; - SmileVitamins

Πόσο Οξειδώνονται τα Κύτταρά μας με το Κάπνισμα;

Η Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος θεσμοθετήθηκε το 1987 από τα κράτη μέλη του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) για την ευαισθητοποίηση σχετικά με τις βλάβες που προκαλούν τα προϊόντα καπνού στους ανθρώπους, τη δημόσια υγεία, τις κοινότητες και το περιβάλλον.

Η χρήση καπνού συνδέεται με τουλάχιστον 20 τύπους καρκίνου και η κύρια αιτία καρκίνου που μπορεί να προληφθεί με μεγάλη διαφορά. Πράγματι, τα προϊόντα καπνού προκαλούν περίπου 2,4 εκατομμύρια θανάτους παγκοσμίως κάθε χρόνο, σχεδόν το ένα τέταρτο όλων των θανάτων λόγω καρκίνου (10 εκατομμύρια).

Ο καπνός του τσιγάρου περιέχει ένα πολύπλοκο μείγμα χημικών ουσιών, συμπεριλαμβανομένου ενός πλήθους ενεργών ειδών οξυγόνου και αζώτου (ROS και RNS), μεταξύ άλλων, που μπορούν να βλάψουν μακρομοριακούς στόχους, όπως λιπίδια, πρωτεΐνες και νουκλεϊκά οξέα. Τα συσσωρευμένα στοιχεία δείχνουν σημαντικό ρόλο για τα ROS που προκαλούνται από το κάπνισμα και το οξειδωτικό στρες που προκύπτει στη φλεγμονή και τον καρκίνο. Αυτό το άρθρο ανασκόπησης επικεντρώνεται στην αποσαφήνιση των διασυνδέσεων μεταξύ του καπνίσματος, του οξειδωτικού στρες, της φλεγμονής και του καρκίνου, επισημαίνοντας τη μακρομοριακή βλάβη που προκύπτει ως αποτέλεσμα της έκθεσης σε ROS που προέρχονται από τον καπνό.

Το κάπνισμα είναι ένας σημαντικός παράγοντας κινδύνου για μια ποικιλία ασθενειών, συμπεριλαμβανομένου του καρκίνου και των πολλών φλεγμονωδών νόσων. Ο καπνός του τσιγάρου αποδυναμώνει το ανοσοποιητικό σύστημα καθώς περιέχει ένα μείγμα χημικών ουσιών (ενώσεις οξυγόνου και αζώτου) που βλάπτουν τα κυτταρικά και υποκυτταρικά σωματίδια όπως τα λιπίδια, τις πρωτεΐνες και τα νουκλεϊκά οξέα.
Οι ενώσεις του οξυγόνου και του αζώτου που παράγονται κατά το κάπνισμα προκαλούν οξειδωτικό στρες εξαιτίας των πολλαπλών φλεγμονών που δημιουργούνται σε διάφορα σημεία κυρίως του αναπνευστικού. Οι οξειδωτικές βλάβες που εντοπίζονται σε μακρομοριακό επίπεδο, περιλαμβάνουν καταστάσεις όπως η υπεροξείδωση λιπιδίων, η μετα-μεταφραστική τροποποίηση πρωτεϊνών και προσαγωγή DNA. Οι βιολογικές συνέπειες της οξειδωτικής βλάβης επεκτείνονται και σε σοβαρές επιγενετικές αλλοιώσεις που μπορεί να οδηγήσουν σε μεταγραφική απορρύθμιση σημαντικών γονιδίων και διαταραχή διαφόρων ρυθμιστικών στοιχείων.

Η επιδιόρθωση των οξειδωτικών βλαβών είναι η άμεση προτεραιότητα για έναν άνθρωπο που αποφασίζει να διακόψει την καταστροφική συνήθεια του καπνίσματος.

Στη διάθεση μας έχουμε ένα πλήθος αντιοξειδωτικών ουσιών, ιχνοστοιχείων και υπερτροφών που θα ενισχύσουν τους αμυντικούς μας μηχανισμούς.

To Smile Elixir είναι ένα συμπλήρωμα διατροφής με πρωτόγαλα (colostrum), εκχύλισμα προνύμφης κηφήνα, kombucha και αμινοξέα (αργινίνη, λυσίνη, γλουταμίνη) για τη τόνωση του ανοσοποιητικού και ως επί το πλείστον όλου του οργανισμού. 

Ο συνδυασμός των συστατικών του δημιουργούν ένα μίγμα με αμινοξέα, φωσφολιπίδια, βιταμίνες, μεταλλικά στοιχεία, ένζυμα και αντιοξειδωτικά, που δρα στο σώμα, προλαμβάνει το οξειδωτικό στρες, ενισχύει τον μεταβολισμό και παρέχει τα απαραίτητα συστατικά για το σώμα. Επιπλέον, αποκαθιστά την εντερική χλωρίδα.

Το Εκχύλισμα Προνύμφης Κηφήνα είναι ένα εκχύλισμα από το περιεχόμενο του κελιού της προνύμφης του κηφήνα ηλικίας 7 ημερών.
Αποτελεί μια εξαιρετική τροφή για όλους τους οργανισμούς. Περιέχει  Β-καροτένιο, βιταμίνη Α, Ε, Β1, Β2, Β6, Χολίνη αλλά και μεταλλικά στοιχεία όπως: Aσβέστιο, Φώσφορο, Νάτριο, Κάλιο, Μαγνήσιο, Χαλκό, Σίδηρο, Ψευδάργυρο. Επίσης υπάρχουν αμινοξέα όπως: Λυσίνη, Ιστιδίνη, Αργινίνη, Ασπαρτικό οξύ, Θρεονίνη, Σερίνη, Γλουταμικό οξύ, Προλίνη, Γλυκίνη, Αλανίνη, Κυστίνη, Βαλίνη, Μεθιονίνη, Ισολευκίνη, Λευκίνη, Τυροσίνη, Φαινυλαλανίνη, Υδροξυπρολίνη, Υδροξυλυσίνη.

Συγκεκριμένα:

Ενεργοποιεί το ανοσοποιητικό.
Αυξάνει την ενέργεια του σώματος, τη ζωντάνια, τις δυνάμεις αναγέννησης του σώματος και την αντίσταση στις ασθένειες.
Συμβάλλει στη διατήρηση των φυσιολογικών επιπέδων τεστοστερόνης στο αίμα
Βοηθάει στη αποκατάσταση των ιστών, συμπεριλαμβανομένων των μυών, οπότε είναι κατάλληλο για αθλητές

Το πρωτόγαλα Colostrum είναι η πρώτη τροφή της φύσης, που παράγεται από όλα τα θηλαστικά κατά τις πρώτες ημέρες μετά τη γέννηση. Τα οφέλη που παρέχονται από το πρωτόγαλα είναι απολύτως αναγκαία για τη στήριξη της υγείας ενός νεογέννητου και υποστηρίζουν την καλή υγεία .

Kombucha είναι ένα σύμπλεγμα φιλικών βακτηρίων και μυκητών που τοποθετείται σε ζάχαρη/μέλι και τσάι και ζυμώνεται. Σε αυτό το προϊόν παράλληλα με το τσάι έχει προστεθεί και γύρη, οπότε η Kombucha ζυμώνει και τα δύο συστατικά δημιουργώντας ένα μοναδικό αποτέλεσμα. Ενισχύει το ανοσοποιητικό.

Γλουταμίνη βοηθάει στη λειτουργία του εντέρου και την ανάπλασή του, στην προστασία των μυών από τραυματισμούς κατά την έντονη άσκηση, στην παροχή ενέργειας στα λεμφοκύτταρα, στη διέγερση σύνθεσης νουκλεοτιδίων, στην επούλωση δερματικών καταστάσεων, στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού. Βοηθά στις εγκεφαλικές λειτουργίες. Σπάει τον φαύλο κύκλο της έντονης επιθυμίας για υδατάνθρακες, ελέγχει την επιθυμία για αλκοόλ.

Η Λυσίνη είναι απαραίτητο αμινοξύ και βοηθάει στο κοινό κρυολόγημα γιατί εμποδίζει την αντιγραφή του ιού του Απλού Έρπητα (Τύπος Ι). Έχει καρδιαγγειακές προστατευτικές ιδιότητες και βοηθά στην αποτοξίνωση από τον μόλυβδο.

Η διακοπή του καπνίσματος σε οποιαδήποτε ηλικία μπορεί να κάνει τεράστια διαφορά, αυξάνοντας το προσδόκιμο ζωής σας και βελτιώνοντας την ποιότητα ζωής.

Εμπειρία διακοπής καπνίσματος

Λάβετε μέρος στο Give Away της Smile!

Ας γίνει η εμπειρία σου κίνητρο για τους υπόλοιπους!

Γράψε μας σχετικά με τη δική σου προσπάθεια να κόψεις το κάπνισμα και λάβε μέρος στο διαγωνισμό μας.
Ίσως να είσαι μέσα στους τυχερούς που θα κερδίσουν μια από τις 10 συσκευασίες Smile Elixir.

17 σκέψεις για το “Πόσο Οξειδώνονται τα Κύτταρά μας με το Κάπνισμα;”

 1. Το έκοψα πριν σχεδόν 20 χρόνια όταν είδα ότι δεν μπορώ να κάνω τις δουλειές που έκανα χωρίς να λαχανιαζω και να κουράζομαι. Ήταν απόφαση που πάρθηκε εν ώρα εργασίας και το τσιγάρο κόπηκε μαχαίρι.

 2. Προσπαθω να το κοψω..
  Καπνιζω λιγοτερα τσιγαρα καθε μερα..
  Δυσκολη η προσπαθεια αλλα θα τα καταφερω !!!!

 3. Το κάπνισμα το ξεκίνησα για να απεγλωβιστώ από το άγχος μου…. Μειώνοντας τις πηγές του άγχους μου, κατάφερα να μειώσω και το τσιγάρο!!!

 4. Να το κόψω μου είναι αδύνατον, απλώς προσπαθώ να το ελαττώσω, επειδή τον τελευταίο χρόνο παρουσίασα καρδιολογικά προβλήματα, αλλά είναι τόσο εθιστικό που δεν έχω καταφέρει και πολλά πράγματα

 5. Δεν αρκεί ο ψυχολογικός τομέας για την διακοπή του καπνίσματος, πρέπει να υπάρχει και κάποιο συμπλήρωμα για θετικά αποτελέσματα.
  Προσπάθησα πολλάκις, αλλά η μάχη ήταν. . άνιση.

 6. Έχω σκλήρυνση κατά πλάκας και έχω προσπαθήσει πολλές φορές να το κόψω αλλά δυστυχώς δεν μπορώ να τα καταφέρω ξέρω ότι κάνει κακό και για την πάθηση μου ότι χειρότερο μου το λέει και η γιατρός μου αυξάνει τις βλάβες μου η μεγαλύτερη αποχή από το κάπνισμα ήταν σχεδόν 20 μέρες με πολλά νεύρα και πολλά κιλά …ελπιυνα τα καταφέρω κάποιος στιγμή για θέμα υγείας
  Ευχαριστούμε πολύ

 7. Η προσπάθεια να κόψω το κάπνισμα απέτυχε παρ’ολες τις προσπάθειες, θεωρώ πώς το ψυχολογικό μέρος από μόνο του να μην αρκούσε.

 8. Κάπνιζα για οκτώ περίπου χρόνια…. μέχρι που είδα αγαπημένο μέλος της οικογένειας μου, να πεθαίνει από καρκίνο του πνεύμονα….Συγκλονίστηκα! . . Δώδεκα χρόνια τώρα δεν το έχω αγγίξει ξανά ..

 9. Είμαι καπνίστρια πολλά χρόνια. Κατά διαστήματα έκανα προσπάθειες να σταματήσω το κάπνισμα αλλά τελικά δεν το κατάφερα μέχρι σήμερα. Θα ήθελα να δοκιμάσω το Smile Elixir με την ελπίδα να με βοηθήσει και να έχω το ποθητό αποτέλεσμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll to Top