Βιταμίνη Κ2 - smilevitamins.gr

Βιταμίνη Κ2

Βιταμίνη Κ2

Βιταμίνη Κ2: Ενισχύστε τα οστά σας

H βιταμίνη Κ2 είναι μια σημαντική βιταμίνη που σχετίζεται με τη διατήρηση της φυσιολογικής κατάστασης των οστών αλλά και με τη φυσιολογική πήξη του αίματος. Εμφανίζει μοναδική συνέργεια με την βιταμίνη D3, καθώς είναι πολύ πιο δύσκολο και χρονοβόρο να απορροφήσετε την βιταμίνη D3 χωρίς την συνοδεία της βιταμίνης K2. Εάν απουσιάζει η βιταμίνη Κ2, γίνεται πολύ δύσκολη η απορρόφηση της D3, όση απο αυτή και αν λάβετε μέσω της διατροφής σας.

Παρενέργειες

Είναι γενικά καλό να αποφεύγετε την υπέρμετρη κατανάλωση βιταμίνης Κ2. Ως μέγιστο όριο συνίσταται να λαμβάνουμε 200 mg. Αν και η K2 δεν εμφανίζει καμιά τοξικότητα και δεν έχει οριστεί ανώτερο όριο ασφαλείας για τη χορήγησή της, είναι καλό να συμβουλευτείτε και να ρωτήσετε τον γιατρό σας στην περίπτωση που λαμβάνετε κάποια αντιπηκτική αγωγή. Άτομα που λαμβάνουν αντιπηκτικά φάρμακα θα πρέπει να λαμβάνουν συγκεκριμένη ποσότητα βιταμίνης Κ ημερησίως τόσο μέσω της τροφής όσο και μέσω συμπληρωμάτων.

Τροφές

Κυρίως τα πράσινα λαχανικά περιέχουν βιταμινη Κ2, πιο συγκεκριμένα η πικραλίδα, το κρεμμυδάκι, τα λαχανάκια βρυξελλών, το σπανάκι, τα φύλλα παντζαριού, το μπρόκολο, το μαρούλι, το αγγούρι, τα σπαράγγια, το λάχανο και τα δαμάσκηνα εάν ενσωματωθούν στην διατροφή σας μπορούν να σας βοηθήσουν να καλύψετε τις διατροφικές ανάγκες σας σε βιταμίνη Κ2.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll to Top